Par Mums

Medus ar gadsimta garšu, kurš ievākts pašā Rundāles sirdī

Rundāles ziedu medus ir īpašs gan ar savu unikālo, izteiksmīgo garšas buķeti, gan cilvēkiem, kuri jau vairāk kā 90 gadus kopj Zemgales bitenieku tradīcijas. Medum dots arī īpašs nosaukums – “BAROCCO”. Kā jau zināms, Rundālē, kur tiek ražots mūsu medus, atrodas izcilākais baroka un rokoko arhitektūras un mākslas piemineklis – Rundāles pils. Ne tikai mūsu pļavās, bar arī Rundāles pils dārzā, kurš atrodas netālu no mūsu dravas, strādā mūsu bites.

Mūsu medus ražošanas pirmsākumi zemnieku saimniecībā “Alūksti” meklējami jau no 1922.gada, kad ar to nodarbojās ģimenes galva – Jānis Ezītis. Sākotnēji bišu stropi tika veidoti no speciāli izgrebtiem koku dobumiem, bet vēlāk jau pārgāja uz dravošanu ar Dadana stropiem. Vēlāk darbu ar bitēm pārņēma meita Maiga Sīmane, kura ieguva biškopja izglītību un strādāja kolhozā par biškopi. Kopjot un lolojot pirms gandrīz 100 gadiem iedibinātās ģimenes tradīcijas, ar biškopību tagad nodarbojas Maigas Sīmanes mazmeita Ilva un viņas vīrs Edgars.

Mēs piedāvājam dažādu ziedu medu: Pavasara ziedu medus, kas sastāv no ābeļziedu, pieneņu un rapša. Vasaras dažādu ziedu medus, kas sastāv no avenēm, pļavu ziediem, āboliņa un speciāli sētu nektārziedu – facēliju, kā arī protams liepu medus. Tāpat piedāvājam medus maisījumus ar riekstiem (lazdu rieksti, mandeles, valrieksti) un sēklām (ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas), kā arī asāku sajūtu cienītājiem – veselīgais maisījums – medus ar ingveru un citronu. Veselīgais medus mix ar rozīnēm, žāvētām plūmēm, žāvētām aprikozēm un citronu darināts pēc vecmāmiņas receptes, kalpos kā lielisks enerģijas avots.

Mūsu medu ir iecienījuši ne tikai Rundālē, bet arī Jūrmalā un Rīgā, kā arī aizceļojis uz tālāk zemēm – Lielbritāniju un Itāliju. Tā kā arvien vairāk cilvēku vēlas iepazīties un nogaršot mūsu ražoto medu, mēs darām visu, lai tas arī piepildītos!